Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bylinkové pesto s medem a citronem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Bylinkové pesto s medem a citronem - postup přípravy

Bylinkové pesto s medem je osvěžující kombinace sladké a kyselé chuti, která dodá jídlu nový rozměr. Hodí se k pečivu, masu, těstovinám i zeleninovým pokrmům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na zalití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jarní cibulku, česnekové výhonky, kopr i petrželku omyjte, nasekejte na menší kousky, vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. 

2. KROK

Přidejte mletou sladkou papriku se solí, medem, citronovou šťávou, olejem a pokračujte v mixování, dokud nevznikne hladká hmota. 

3. KROK

Bylinkové pesto s medem vložte do sterilizované sklenice, jeho povrch zalijte olejem, sklenici uzavřete a skladujte v lednici. 

4. KROK

Pesto z bylinek a medu můžete také zamrazit. V takovém případě jím naplňte formu na led a po zmrazení ho uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v mrazáku.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů