Česneková polévka s pórkem a taveným sýrem - postup přípravy
Kvalitní česneková polévka je vždy velmi oblíbená. Recept, který nám poskytla paní Martina Wágnerová, v ní kombinuje ještě pórek a tavený sýr.
Na polévku
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte jíšku. Poté přidejte česnek a pórek a krátce obojí osmahněte. Přilijte vodu a přidejte kostku masoxu, můžete samozřejmě využít i opravdový vývar, polévka tak bude ještě lepší. Přidejte tavený sýr, na kostičky pokrájené brambory a vařte, dokud nebudou měkké.
Rozkvedlejte v hrníčku vejce a vlijte ho do polévky. Ochuťte polévku majoránkou, pepřem a solí, můžete případně přidat vegetu. Na talíři servírujte nejlépe s trochou nasekané pažitky nebo petrželky.