Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slavná maďarská fazolová polévka

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Slavná maďarská fazolová polévka - postup přípravy

Maďarská fazolová polévka s uzeným masem, klobásou a rajčaty je tak chutná a vydatná, že vydá za kompletní hlavní jídlo. Pokud proto míváte často naspěch, připravte si ji do zásoby, druhý den totiž chutná ještě mnohem lépe.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Uzené maso nakrájejte na hrubé kostky, vsypte je do hrnce, zalijte 2 litry vody a nechte 30 minut vařit.

Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a osmažte ji v pánvi s trochou olivového oleje dorůžova.

2. KROK

Nakrájejte klobásu na kolečka a přihoďte je do pánve k cibuli. Obojí společně restujte do zezlátnutí. Mezitím nasekejte na drobné kostičky mrkev, kterou rovněž přidejte do pánve k cibuli a klobáse. Nakonec přidejte také nadrobno nakrájenou sladkou papriku, feferonku a dva stroužky česneku. Přísady v pánvi promíchejte a nechte restovat.

3. KROK

Do misky vyklopte rajčata z konzervy, zaprašte je jednou polévkovou lžící hladké mouky a dobře promíchejte. Tuto směs pak nalijte k restované zelenině a klobáse v pánvi. Promíchejte a přidejte dvě naběračky vývaru z hrnce s uzeným masem, které se zatím vaří vedle v hrnci.

4. KROK

Obsah pánve posypejte solí, sladkou paprikou a sušeným tymiánem, promíchejte a nechte na mírném ohni ještě 10 minut probublávat. Po jejich uplynutí vyklopte celý obsah pánve do hrnce s vařeným uzeným masem. Promíchejte, přidejte fazole z konzervy i s nálevem a nechte vše společně pod pokličkou ještě 20 minut vařit.

5. KROK

Nakonec nasekejte kopr nebo petrželku nadrobno, přihoďte jej do hrnce s polévkou a nechte ještě 5 minut dojít. Hotovou polévku rozdělte do talířů a podávejte samotnou nebo s čerstvým pečivem.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů