Chilli con carne recept - postup přípravy
Už dávno se nejedná o jídlo, na kterém byste si pochutnali jenom na dovolené. Kromě toho, že ho nabízí řada restaurací, si ho samozřejmě můžete připravit i doma. Chilli con carne není nijak složitým jídlem a můžeme říci, že ho klidně zvládne i začátečník. Jak na to? To vám ukážeme.
Ingredience
Začíná se cibulí
Chilli con carne recept může na první pohled připomínat přípravu gulášové polévky, jelikož i zde je třeba připravit si cibulový základ. Cibuli nakrájejte nahrubo, dejte na pánev s rozpáleným olejem a opékejte, dokud nebude mít lehce zlatou barvu.
Přidejte maso
Když jste s barvou cibule spokojeni, tak můžete přidat také mleté hovězí maso. To před tím, než ho dáte do hrnce ještě osolte a také opepřete. Takto opékejte zprudka, aby se skutečně restovalo a nepustilo tolik šťávy. Postupně ho míchejte, abyste oddělili jeho konzistenci z pevného stavu do stavu rozděleného.
Doplňte dalšími ingrediencemi
Dále přichází čas na další ingredience. A to na drcená rajčata a dále také trochu kakaa. Vše necháte prohřát a přidáte také fazole z plechovky. Samozřejmě bez nálevu. Dále už necháte jenom prohřát a pozvolna vaříte po dobu asi 20 minut, aby se rajčata dokonale rozvařila a dále aby změkly i fazole. Když k tomu dojde, je chilli con carne téměř hotové.
Už jenom dochutit
Když má vaše jídlo také požadovanou konzistenci, tak můžeme říci, že jste v podstatě hotovi. V této fázi ještě v případě potřeby dochutíte solí, dále dochutíte také pepřem a nezapomeňte přidat také jednu z nejdůležitějších složek, kterou je chilli paprička. A to v množství takovém, aby bylo jídlo pro vás lehce pikantní, ale ne ostré natolik, že by se nedalo jíst.