Chléb ze sušeného droždí bez hnětení - postup přípravy
Díky receptu na chléb ze sušeného droždí můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce. Výhodou je, že ho připravíte bez hnětení, s minimálním úsilím a z minima ingrediencí.
Těsto
Na vymazání
Na pomazání
Teplou vodu smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přikryjte misku čistou utěrku a nechte směs 5 minut bobtnat.
Do misky přidejte mouku se solí a mákem a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií, přikryjte utěrkou a nechte ho 40 minut kynout na teplém místě.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Vykynuté těsto promíchejte a vložte ho do formy na pečení, kde jeho povrch pomažte olejem. Formu přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho kynout dalších 20 minut.
Poté chléb ze sušeného droždí pečte v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Formu před použitím vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Po této době chléb postříkejte trochou vody, teplotu v troubě snižte na 190 °C a pokračujte v pečení dalších 20–25 minut.
Poznámka: Po upečení nechte chléb vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Bäckerschwestern