Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chleba ze sušeného droždí pečený v sáčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Chleba ze sušeného droždí pečený v sáčku - postup přípravy

Jen si představte tu nádhernou vůni, která naplní vaší kuchyni, až vyzkoušíte chleba ze sušeného droždí. Je nadýchaný, měkký a na povrchu má křupavou kůrčičku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vodu smíchejte se sušeným droždím. Jakmile se ingredience propojí, přidejte sůl a mouku. 

Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. Po hodině těsto znovu prohněťte, vytvořte z něj bochánek a jeho povrch posypte trochou mouky. 

3. KROK

Ve středu bochánku veďte řez, těsto zabalte do sáčku na pečení a položte ho na plech, pokrytý pečicím papírem. Takto připravené těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout dalších 20 minut. Následně chléb pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 25 minut.

4. KROK

Poznámka: Chleba  ze sušeného droždí nechte volně vychladnou a poté ho servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k salátům a masu.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů