Chlebová pizza - postup přípravy
Nemáte času nazbyt, ale potřebujete se dostatečně zasytit jak po ránu, tak třeba večer po práci? Pak je pro vás vhodná chlebová „pizza“. Na jedné pánvi připravíte během několika málo minut chutný pokrm. Inspirujte se.
Ingredience
Nejprve si nakrájejte na stejně široké plátky bílý chléb a pak jej dejte na chvíli stranou. Následně očistěte žampiony a pokrájejte je taktéž na plátky. Houby opékejte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran.
V další fázi si rozmíchejte v misce vejce spolu s mlékem a solí. Ve vejcích obalte chlebové plátky a opékejte na rozpálené pánvi s olejem (můžete použít i máslo). Chléb byste měli vyskládat po celém dnu pánve.
Nakonec pečivo zalijte zbylými vejci a pokračujte v pečení. Po dvou až třech minutách pomocí talíře placku z chleba otočte na druhou stranu.
Dokončování chlebové „pizzy“ a její servírování
Až budete mít dozlatova opečenou chlebovou placku, položte na ní orestované žampiony, na kousky pokrájená rajčata, posypte strouhaným tvrdým sýrem a nechte jej zcela rozpustit pod poklicí. To bude trvat asi dvě minuty. Chlebovou „pizzu“ podávejte ideálně teplou. Z výše uvedené množství se nají zhruba dva lidé. Hodit se bude k pokrmu třeba zeleninový salátek nebo i kečup či tatarská omáčka. Přejeme vám dobré chutnání.
Jak můžete chlebovou „pizzu“ vylepšit?
Samozřejmě se nemusíte striktně držet náplně chlebové „pizzy“, která je uvedená v receptu. Přidat lze klidně i oblíbené uzeniny, pokud se neobejdete bez masa. Skvělá bude například libová šunka, slanina, nebo i klobáska. Kromě tvrdého sýru můžete použít i mozzarellu, nivu nebo jiný modrý sýr.