Chřestový salát s ředkvičkami a vejci - postup přípravy
Zdravá večeře nemusí být nutně chuťově neuspokojivá, ba právě naopak. Pokud zvolíte tento recept na chřestový salát s ředkvičkami, vejci a medovou zálivkou, jak jej připravuje paní Martina Recmanová, budou nadmíru spokojeni všichni členové domácnosti.
Ingredience
Chřest omyjte, očistěte a nakrájejte ho na kolečka. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte do ní lžičku soli a vhoďte do ní nakrájený chřest. Nechte ho asi 3 až 4 minutky provařit, poté jej vylovte a vhoďte do mísy s ledovou vodou (můžete přidat i pár kostek ledu). Díky tomu si chřest udrží krásně zelenou barvu a přitom bude měkčí a stravitelnější.
Blanšírovaný chřest nechte důkladně okapat a vhoďte jej do salátové mísy. Přidejte na tenké plátky nakrájené ředkvičky a jarní cibulku. Cherry rajčátka nakrájejte na půlky nebo na čtvrtky a vše přihoďte do mísy se salátem.
Uvařená vejce oloupejte ze skořápky, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do salátu. Všechny ingredience dobře promíchejte.
V misce smíchejte olivový olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem a lžičkou medu. Míchejte, dokud se ingredience nespojí, a tuto zálivku pak nalijte na salát. Na závěr přidejte čerstvé, jemně nasekané bylinky, které máte rádi, a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.