Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chřestový salát s ředkvičkami a vejci

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Chřestový salát s ředkvičkami a vejci - postup přípravy

Zdravá večeře nemusí být nutně chuťově neuspokojivá, ba právě naopak. Pokud zvolíte tento recept na chřestový salát s ředkvičkami, vejci a medovou zálivkou, jak jej připravuje paní Martina Recmanová, budou nadmíru spokojeni všichni členové domácnosti.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Chřest omyjte, očistěte a nakrájejte ho na kolečka. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte do ní lžičku soli a vhoďte do ní nakrájený chřest. Nechte ho asi 3 až 4 minutky provařit, poté jej vylovte a vhoďte do mísy s ledovou vodou (můžete přidat i pár kostek ledu). Díky tomu si chřest udrží krásně zelenou barvu a přitom bude měkčí a stravitelnější.

2. KROK

Blanšírovaný chřest nechte důkladně okapat a vhoďte jej do salátové mísy. Přidejte na tenké plátky nakrájené ředkvičky a jarní cibulku. Cherry rajčátka nakrájejte na půlky nebo na čtvrtky a vše přihoďte do mísy se salátem.

3. KROK

Uvařená vejce oloupejte ze skořápky, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do salátu. Všechny ingredience dobře promíchejte.

4. KROK

V misce smíchejte olivový olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem a lžičkou medu. Míchejte, dokud se ingredience nespojí, a tuto zálivku pak nalijte na salát. Na závěr přidejte čerstvé, jemně nasekané bylinky, které máte rádi, a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů