Chutné a rychlé houbové předkrmy - postup přípravy
Plánujete slavnostní menu a stále tápete nad tím, jaký předkrm zvolit? Pak se můžete inspirovat jedním z těchto dvou jednoduchých receptů na plněné žampiony mletým masem. Postup zvládne i začátečník.
Plněné žampiony mletým masem, mrkví, cibulí a česnekem
Plněné žampiony na prostý způsob s mletým masem, cibulí a chilli kořením
Plněné žampiony mletým masem, mrkví, cibulí a česnekem
Na trošce másla si orestujte loupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev. Poté přidejte i loupanou a jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, zakápněte citronovou šťávou a nakonec přidejte i mleté maso. Dle chuti lze směs osolit, opepřit a okořenit bylinkami. Po několika minutách restování odstavte z plotny. Dále si očistěte žampiony, odřízněte nožičky a kloboučky naplňte připravenou masovou směsí. Houby poklaďte do zapékací misky vymazané máslem a dejte zapékat do trouby na 30 až 40 minut při teplotě cca 170 °C. Ke konci posypte ještě strouhaným sýrem a dopékejte asi 10 minut. Pak ihned podávejte třeba s bagetkou. Dobrou chuť.
Plněné žampiony na prostý způsob s mletým masem, cibulí a chilli kořením
Nejprve si orestujte na oleji jemně nasekanou cibuli. Poté přidejte mleté maso, okořeňte solí, pepřem, chilli kořením a pečlivě promíchejte. Dále směs navrstvěte do očištěných žampionových kloboučků a porce vyskládejte do zapékací misky s pečícím papírem. Pokrm pečte asi půl hodiny při teplotě 170 °C. Nakonec posypte ještě strouhaným sýrem a dopékejte dalších 20 minut. Hotový předkrm ihned podávejte s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.