Chutný banánový koláč - postup přípravy
Nemáte času nazbyt a potřebujete připravit pro své hosty chutný dezert? Potom vsaďte na snadný a rychlý banánový koláč. Je konzistencí velmi šťavnatý, jemný a budete se jen rozplývat na jazyku! Vyzkoušejte ho a nebudete litovat.
Ingredience
Začněte tím, že si měkkým máslem vymažete plech na pečení. Poté jej také vysypte hladkou moukou. Dále na dno vyskládejte oloupané a podélně skrojené banány, posypejte je mletou skořicí, krupicovým cukrem a pusťte se do výroby těsta.
Příprava těsta, kompletace koláče a jeho pečení v troubě
Nyní si v míse vyšlehejte vejce spolu s krupicovým cukrem do pěny. Poté přidejte slunečnicový olej, mléko, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek. Asi čtvrtku těsta následně odeberte a ochuťte ještě kakaovým práškem anebo instantní kávou.
Nakonec na banány nalijte světlé těsto a do něj zakomponujte pomocí lžíce i to kakaové či kávové. Takto dejte vše péct do předehřáté trouby na cca půl hodiny při teplotě 180 °C.
Servírování banánového koláče
Upečený banánový koláč vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po úplném zchladnutí třeba s kopečkem šlehačky. Hodit se bude třeba i vanilková zmrzlina či slazený tvaroh. Doplnit piškotový dezert můžete o šálek kvalitní kávy anebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť!
Jak banánový koláč vylepšit?
Pokud máte rádi čokoládu, lze piškot po upečení ještě přelít čokoládovou polevou, kterou připravíte z hořké čokolády a trošky horké smetany ke šlehání.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.