Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibulová marmeláda s pomerančovou šťávou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Cibulová marmeláda s pomerančovou šťávou - postup přípravy

Hledáte-li něco originálního, čím byste ochutili své masové pokrmy nebo sýrové mísy, připravte si cibulovou marmeládu. Má sladkokyselou chuť, kterou si zamilujete.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké proužky. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte k němu trochu oleje a cibuli na něm smažte 5 minut. Poté ji promíchejte a smažte ji dalších 10 minut. 

Poznámka: Díky oleji se máslo nebude připalovat.

2. KROK

Zatímco se cibule smaží, z pomerančů vymačkejte šťávu, kterou odložte bokem. Cibuli znovu promíchejte a smažte ji dalších 5 minut. 

3. KROK

Po této době do cibule vmíchejte cukr s pomerančovou šťávou a pokračujte ve vaření dalších 30 minut. 

Poznámka: Během vaření směs zamíchejte každých 5 minut, aby se nepřipalovala ke dnu.

4. KROK

Po půl hodině cibule zhnědne a vy ji můžete přendat do sterilizované sklenice s víčkem, kterou nechte volně vychladnout a poté ji uchovávejte na temném a chladném místě. 

5. KROK

Tip: Cibulovou marmeládu můžete servírovat jako doplněk k sýrům a masům. Skvěle se hodí také k uzeninám. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Chef Jack Ovens

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů