Cibulová marmeláda s pomerančovou šťávou - postup přípravy
Hledáte-li něco originálního, čím byste ochutili své masové pokrmy nebo sýrové mísy, připravte si cibulovou marmeládu. Má sladkokyselou chuť, kterou si zamilujete.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké proužky. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte k němu trochu oleje a cibuli na něm smažte 5 minut. Poté ji promíchejte a smažte ji dalších 10 minut.
Poznámka: Díky oleji se máslo nebude připalovat.
Zatímco se cibule smaží, z pomerančů vymačkejte šťávu, kterou odložte bokem. Cibuli znovu promíchejte a smažte ji dalších 5 minut.
Po této době do cibule vmíchejte cukr s pomerančovou šťávou a pokračujte ve vaření dalších 30 minut.
Poznámka: Během vaření směs zamíchejte každých 5 minut, aby se nepřipalovala ke dnu.
Po půl hodině cibule zhnědne a vy ji můžete přendat do sterilizované sklenice s víčkem, kterou nechte volně vychladnout a poté ji uchovávejte na temném a chladném místě.
Tip: Cibulovou marmeládu můžete servírovat jako doplněk k sýrům a masům. Skvěle se hodí také k uzeninám.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chef Jack Ovens