Citrónové muffiny s brusinkovým džemem - postup přípravy
Pokud vám došly nápady k přípravě snídaní, vyzkoušejte snadný a rychlý recept na citrónové muffiny. Jsou nadýchané a plné ovocného džemu, který jim dodává šmrnc.
Těsto
Náplň
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Přidejte klasický a vanilkový cukr, citrónovou kůru a pokračujte ve šlehání další 2 minuty.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citrónu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Po umytí ovoce důkladně opláchněte.
Do směsi vešlehejte citrónovou šťávu s olejem a po deseti vteřinách šlehání přidejte směs mouky, škrobu, jedlé sody a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Vzniklé těsto rovnoměrně nalijte do formy na muffiny, které pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Každý otvor ve formě naplňte do dvou třetin.
Zda jsou citrónové muffiny upečené, poznáte tak, že do nich píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. Po upečení muffiny vyjměte z formy a nechte je chladnout.
Ve středu každého muffinu vytvořte otvor, který naplňte brusinkovým džemem a dezert ozdobte směsí moučkového cukru a citrónové šťávy. Po zaschnutí ho můžete podávat.
Tip: Ke zdobení použijte cukrářský sáček.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.