Čokoládová střecha s banány a ořechy - postup přípravy
Říká se, že v jednoduchosti je síla, a tento lahodný nepečený dezert je toho důkazem. K jeho přípravě vám stačí pouze několik málo ingrediencí a chvilka času, během které vykouzlíte neodolatelné sladké pokušení, jemuž nikdo neodolá.
Ingredience
Na ozdobu
Nejprve si ve vodní lázni rozpustťe čokoládu nalámanou na menší kousky, které se snadněji a rovnoměrněji rozpouští. Teplota vody by neměla být vyšší než 45–50 °C, abyste zabránili přehřátí čokolády. Voda by tedy neměla vřít, pouze vytvářet páru. Čokoládu pomalu míchejte, její rozpouštění může trvat i několik minut.
V mixéru smíchejte hrudkovitý tvaroh, třtinový cukr a pár kapek vanilkové esence. Šlehejte, dokud nezískáte jemný krém. Do vzniklého krému následně opatrně vmíchejte smetanový sýr. Nakonec vmíchejte většinu rozpuštěné čokolády. Nechte si pouze několik lžiček na ozdobu.
Nyní přichází na řadu vrstvení krému a banánů. Zhruba čtvrtinu krému rozetřete na talířek a naskládejte na ni 3 banány. Ty následně potřete vrstvou krému. Pokračujte ve skládání banánů a vrstvení krému tak, aby vznikl tvar pyramidy či střechy. Vzniklý dezert můžete dozdobit rozdrcenými oříšky a polít zbylou čokoládou, fantazii se meze nekladou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj: Chutně a zdravě