Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové minidortíky s třešněmi

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Čokoládové minidortíky s třešněmi - postup přípravy

Pokud chystáte oslavu, neměly by na vaší tabuli chybět čokoládové minidortíky s třešněmi, které vypadají luxusně. Dezert je snadný, nadýchaný a rozplývá se na jazyku.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Piškot

K navlhčení

Ganache

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do světlé pěny. Po 10 minutách šlehání přidejte olej s mlékem a poté směs mouky, kakaového prášku a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Vzniku hrudek předejdete prosetím suchých ingrediencí. 

2. KROK

Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut. 

Tip: Zda e těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

3. KROK

Upečený piškot nechte vychladnout a mezitím připravte ganache, rozpuštěním hořké čokolády v horké smetaně. Vychladlý piškot navlhčete směsí vody, cukru a citronové šťávy a vykrojte z něj kolečka o průměru 5–6 cm. 

4. KROK

Do středu poloviny koleček aplikujte polovinu množství ganache, kterou druhou polovinou koleček zakryjte. Povrch piškotu pokryjte zbytkem ganache a připravte krém. 

5. KROK

Zakysanou smetanu smíchejte s kakaovým práškem, moučkovým cukrem a rozpuštěnou hořkou čokoládou. 

Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnce nebo vodní lázni během 2 minut.    

6. KROK

Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte jím každý kousek dezertu. Čokoládové minidortíky na závěr ozdobte konzervovanými třešněmi a několika lístky máty. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů