Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové muffiny se smetanovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Čokoládové muffiny se smetanovým krémem - postup přípravy

Pokud naservírujete tyto muffiny svým hostům, můžete si být jistí, že sklidíte úspěch. Muffiny podle receptu paní Dagmar Kazdové jsou totiž lahodné, vláčné a upečete je za pouhých 20 minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, moučkovým cukrem a kakaem. Do směsi přidejte olej, zakysanou smetanu a vejce. Vše zamíchejte a do směsi přidejte nadrobno nasekanou čokoládu. 

2. KROK

Připravenou směsí naplňte formu na muffiny a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

3. KROK

Poznámka: Každý otvor ve formě naplňte těstem do  ⅔. Upečené muffiny zkontrolujte pomocí špejle, kterou zapíchněte do středu jednoho z muffinů. V případě, že se na špejli těsto lepí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Zatímco se muffiny pečou, připravte si krém. V míse smíchejte smetanu ke šlehání, kterou vyšlehejte a přidejte do ní ztužovač smetany. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a cukr dle vlastní chuti. 

5. KROK

Po upečení nechte muffiny vychladnout a poté naplňte krémem trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého muffiny ozdobte. 

Tip: Čokoládové muffiny podávejte v papírových košíčcích ozdobené jahodami.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Zdroj receptu: Dagmar Kazdová

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů