Čokoládový dortík bez přidaného cukru - postup přípravy
Vynikající čokoládový dezert si dokážete připravit jen z několika ingrediencí. Nepřidává se do něho cukr či mouka, spoléhá na sladkost banánů a hořké čokolády na jeho povrchu.
Ingredience
Oloupejte banány, dejte je do mixéru a rozmixujte je na hladkou směs. Přidejte kakao, vejce a prášek do pečiva a promixujte. Formu o průměru 16 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte do ní směs.
Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte zhruba 40 až 45 minut. Míru propečení ozkoušejte špejlí.
Na ještě horký dort ihned dejte kostičky čokolády, nechte ji 2–3 minuty rozpustit a rozetřete ji poté po povrchu těsta. Nechte vychladnout a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.