Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Božské krémové řezy s karamelizovanými ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Božské krémové řezy s karamelizovanými ořechy - postup přípravy

Bez těchto řezů už se rozhodně neobejde žádná vaše rodinná oslava. Jejich příprava je jednoduchá a chuť naprosto excelentní.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Vařený krém

Karamel

Krém

Karamelizované vlašské ořechy

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Šest vajec vyšlehejte spolu se solí a cukrem. Prosejte k nim mouku smíchanou s kypřicím práškem a dobře promíchejte. Poté do těsta vmíchejte na větší kusy nasekané vlašské ořechy. Těsto nalijte na plech o velikosti 23 x 23 cm vyložený pečicím papírem a vložte jej péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 25–30 minut.

2. KROK

Na krém smíchejte 3 vejce s vanilkovým i obyčejným cukrem. Metličkou opatrně vmíchejte hladkou mouku. Po přidání mléka směs přendejte na plotnu a míchejte ji, dokud nezhoustne do krémové konzistence. Hotový pudink přendejte do misky, jeho povrch přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout.

3. KROK

Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr. Přidejte smetanu a za stálého míchaní i máslo. Směs míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Nakonec ji přendejte do misky, přikryjte stejně jako pudink a nechte vychladnout.

4. KROK

Vyšlehejte změklé máslo a postupně do něj zašlehávejte uvařený a vychladlý pudink. Poté do něj postupně zašlehejte také vychladlý karamel, přičemž šlehejte tak dlouho, dokud směs nezíská požadovanou krémovou konzistenci.

5. KROK

Hotový korpus na řezy podélně rozřízněte na dvě poloviny. Promažte je krémem, ovšem vrchní polovinu otočte vrchem dolů. Další vrstva se vám tak bude mazat lépe. Nezapomeňte namazat také boční strany korpusu. Poté ho vložte na čtyři hodiny chladit do ledničky.

6. KROK

Na pánvi zkaramelizujte cukr. Přidejte nasekané ořechy a nechte je zhruba šest minut pražit. Po uplynutí dané doby přemístěte ořechy z pánve na pečicí papír a vložte je na třicet minut do lednice.

7. KROK

Posléze vyšlehejte krém ze smetany, cukru a mascarpone. Potřete jím vršek vychlazeného dezertu a na závěr ho posypejte podrcenými ořechy v karamelu. Poté ho už jen nakrájejte na porce a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů