Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketa s mletým masem a mozzarellou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 95 minut

Cuketa s mletým masem a mozzarellou - postup přípravy

Cuketa s mletým masem je syté a lehké jídlo, které spojuje šťavnatost zeleniny s bohatou chutí sýra a masa. Toto jídlo je skvělou volbou pro rychlý oběd i večeři.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cuketu zbavte okrajů, nakrájejte ji na kolečka a pokračujte s přípravou náplně. 

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.

2. KROK

Mleté maso smíchejte s mírně uvařenou rýží, nadrobno nakrájenou cibulí a směsí nasekaného kopru a petrželky. 

Poznámka: Rýži vařte v osolené vodě asi 4–5 minut. 

3. KROK

Přidejte prolisovaný česnek se solí, mletou sladkou paprikou, pepřem a ingredience důkladně zamíchejte. Do zapékací mísy vyskládejte kolečka cukety nastojato a proložte je masovou směsí. 

4. KROK

Nyní připravte omáčku. Zakysanou smetanu smíchejte s kečupem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte sůl s pepřem, vodou a omáčkou zeleninu zalijte. 

5. KROK

Cuketu s mletým masem posypte nastrouhanou mozzarellou a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 90 minut. Poté ji servírujte s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů