Cuketa s mletým masem a mozzarellou - postup přípravy
Cuketa s mletým masem je syté a lehké jídlo, které spojuje šťavnatost zeleniny s bohatou chutí sýra a masa. Toto jídlo je skvělou volbou pro rychlý oběd i večeři.
Základ
Náplň
Na posypání
Omáčka
Cuketu zbavte okrajů, nakrájejte ji na kolečka a pokračujte s přípravou náplně.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.
Mleté maso smíchejte s mírně uvařenou rýží, nadrobno nakrájenou cibulí a směsí nasekaného kopru a petrželky.
Poznámka: Rýži vařte v osolené vodě asi 4–5 minut.
Přidejte prolisovaný česnek se solí, mletou sladkou paprikou, pepřem a ingredience důkladně zamíchejte. Do zapékací mísy vyskládejte kolečka cukety nastojato a proložte je masovou směsí.
Nyní připravte omáčku. Zakysanou smetanu smíchejte s kečupem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte sůl s pepřem, vodou a omáčkou zeleninu zalijte.
Cuketu s mletým masem posypte nastrouhanou mozzarellou a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 90 minut. Poté ji servírujte s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим дома

