Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová hnízda s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Cuketová hnízda s mletým masem - postup přípravy

Připravte pro své blízké poněkud netradiční i zdravý pokrm, který ovšem lahodně chutná. Cuketová hnízda s mletým masem a mozzarellou jsou nejen skvělá, ale také dobře vyhlížejí na talíři. Hodí se tak i k servírování cenné návštěvě.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si omyjte mladé cukety a odkrojte okraje. Následně zeleninu nastrouhejte na dlouhé a silnější nudle. K tomu vám dopomůže speciální struhadlo.




Cuketové nudličky si naberte následně v přiměřeném množství a obalujte v rozšlehaných vejcích s trochou soli a nakonec i v hladké mouce. Ze zeleniny tvořte na plechu s pečícím papírem jakási hnízda (vytvarujte do kolečka).


Ochucování mletého masa, kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Nyní si k ruce vezměte středně velkou mísu a v ní promíchejte mleté hovězí maso spolu s rozmixovanou cibulí, solí, mletým černým pepřem a provensálskými bylinkami. Z masového těstíčka následně tvořte stejně velké kuličky a ty pokládejte doprostřed cuketových hnízd. Do mletého masa ještě vtiskněte kousek mozzarelly a dejte pokrm zapékat do předehřáté trouby na cca 35 minut při teplotě 180 °C.

Servírování cuketových hnízd s mletým masem

Hotový pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se k porci bude dozajista trochu tučnější zakysané smetany či domácí dip s lisovaným česnekem. Jako přílohu můžete zvolit vařené anebo opékané brambory. Jíst se ovšem dají pečená cuketová hnízda s mletým masem i samotná a s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů