Cuketová hnízda s mletým masem - postup přípravy
Připravte pro své blízké poněkud netradiční i zdravý pokrm, který ovšem lahodně chutná. Cuketová hnízda s mletým masem a mozzarellou jsou nejen skvělá, ale také dobře vyhlížejí na talíři. Hodí se tak i k servírování cenné návštěvě.
Ingredience
Nejprve si omyjte mladé cukety a odkrojte okraje. Následně zeleninu nastrouhejte na dlouhé a silnější nudle. K tomu vám dopomůže speciální struhadlo.
Cuketové nudličky si naberte následně v přiměřeném množství a obalujte v rozšlehaných vejcích s trochou soli a nakonec i v hladké mouce. Ze zeleniny tvořte na plechu s pečícím papírem jakási hnízda (vytvarujte do kolečka).
Ochucování mletého masa, kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Nyní si k ruce vezměte středně velkou mísu a v ní promíchejte mleté hovězí maso spolu s rozmixovanou cibulí, solí, mletým černým pepřem a provensálskými bylinkami. Z masového těstíčka následně tvořte stejně velké kuličky a ty pokládejte doprostřed cuketových hnízd. Do mletého masa ještě vtiskněte kousek mozzarelly a dejte pokrm zapékat do předehřáté trouby na cca 35 minut při teplotě 180 °C.
Servírování cuketových hnízd s mletým masem
Hotový pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se k porci bude dozajista trochu tučnější zakysané smetany či domácí dip s lisovaným česnekem. Jako přílohu můžete zvolit vařené anebo opékané brambory. Jíst se ovšem dají pečená cuketová hnízda s mletým masem i samotná a s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť.