Cuketové muffiny se smetanovým dipem - postup přípravy
Cuketové muffiny jsou nadýchané, chuťově zajímavé a obsahují spoustu zdravých ingrediencí. Díky tomu, že neobsahují cukr, si slaný dezert mohou dopřát i dietáři.
Těsto
Cuketu omyjte a nastrouhejte ji, i se slupkou, na hrubém struhadle. Následně ji vložte do cedníku, kde ji osolte a důkladně prohněťte.
Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí více šťávy.
Brambor oloupejte, odložte bokem a z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy. Vymačkanou cuketu poté v míse smíchejte s krupicí, mlékem a ingredience nechte odpočívat 10–15 minut.
Zatím nastrouhejte na jemném struhadle brambor, z kterého vymačkejte co nejvíc šťávy a přidejte je do cuketové směsi společně s omytou nasekanou petrželkou.
Tvrdý sýr nastrouhejte najemno, přidejte ho do mísy s ostatními ingrediencemi, ke kterým přilijte také olej. Vše důkladně zamíchejte a odložte bokem.
V jiné míse vyšlehejte vejce do nadýchané hmoty, kterou přilijte do mísy s cuketou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do mísy mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
Vytvořeným těstem naplňte formu na muffiny a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Každý otvor ve formě vymažte trochou oleje, aby se cuketové muffiny po upečení lépe vyndávaly.
Zatím si připravte dip. Nastrouhejte kyselé okurky, které v míse smíchejte s nastrouhanými olivami, nasekaným koprem, zakysanou smetanou a majonézou.
Poznámka: Upečené muffiny podávejte společně s dipem, který jim dodá zajímavou a osvěžující chuť.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte