Cuketové placky s kuřecím masem - postup přípravy
Cuketové placky s kuřecím masem jsou skvělou volbou pro rychlý a lehký oběd se šťavnatou konzistencí a bohatou chutí. Výhodou je, že chutnají i zastudena.
Zeleninová směs
Masová směs
Na smažení
Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. Cuketu smíchejte se solí a nechte ji 5–10 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí šťávu.
Mezitím kuřecí prsa nakrájejte na kousky, rozemelte je a smíchejte s nastrouhanou cibulí. Směs ochuťte solí, pepřem a odložte ji bokem.
Z cukety vymačkejte maximum šťávy a zeleninu smíchejte s nahrubo nastrouhanou cibulí, vejcem, hladkou moukou a nasekaným koprem.
Ze vzniklé zeleninové směsi vytvářejte malé placičky, které pokládejte na pánev s rozpáleným olejem. Každou placičku pokryjte masovou směsí a smažte ji 4–5 minut z každé strany.
Cuketové placky s kuřecím masem vyskládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk a pochoutku servírujte s oblíbenou přílohou.
Tip: K pokrmu se skvěle hodí brambory, rýže i grilovaná zelenina. Karbanátky z cukety a mletého masa skvěle chutnají i samostatně, zastudena a hodí se ke svačince.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

