Cukroví z jednoho těsta s čokoládou, džemem a karamelem - postup přípravy
S tímto receptem můžete připravit hned 4 plechy různého cukroví, a to pouze z jednoho těsta. Inspirujte se následujícím návodem a ohromte o Vánocích svou rodinu a přátele nápaditým cukrovím.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo vložte do mísy, přidejte k němu moučkový cukr a balíček vanilkového cukru. Vše smíchejte, dokud nezískáte krémovou hmotu. Do mísy nyní přidejte vejce, sůl a všechny ingredience zamíchejte.
Nyní do mísy vsypejte kukuřičný škrob a vše smícháním spojte. Přisypejte také prášek do pečiva a po troškách přisypávejte mouku. Uhněťte těsto, zabalte jej do potravinové fólie a vložte jej na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Po každém přidání mouky směs zamíchejte.
Jakmile těsto vyndáte z lednice, nechte jej odpočívat 15 minut v pokojové teplotě před tím, než s ním budete dále pracovat. Těsto rozdělte na 4 stejné části a ty vyválejte na plát o výšce přibližně 4 mm. Z každého plátu vykrojte cukroví ve tvaru koleček, kruhů, srdíček a oválů.
Cukroví ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení cukroví vyndejte a nechte jej vychladnout.
Zatímco se cukroví peče, připravte si do misek karamel a džem. Ve vodní lázni pak rozpusťte čokoládu. Srdíčka spojte k sobě pomocí karamelu a jednu polovinu každého srdíčka namočte do roztopené čokolády a poté ji posypte nasekanými pistáciemi.
Tip: Čokoláda bude jemnější a lesklejší, pokud do ní přimícháte 2 lžíce másla a 1 lžíci oleje.
Čokoládou nyní naplňte gumovou formu s oválnými tvary a otvorem uvnitř a vložte ji do mrazáku minimálně na 15 minut. Zatímco čokoláda tuhne, karamelem natřete upečené oválné cukroví. Poté vyndejte čokoládové ovály s otvorem z formy a položte je na oválné cukroví.
Nyní polovinu upečených koleček natřete džemem a položte na ně upečené kruhy. Slepené cukroví posypte silnou vrstvou moučkového cukru. Druhou polovinu koleček potřete bílou čokoládou a posypejte jedlými okvětními lístky růží.
Tip: Před natíráním džem trochu prohřejte. Bude se vám s ním lépe pracovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gourmandises by Nora
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.