Dánské máslové sušenky s vanilkou - postup přípravy
Dánské máslové sušenky jsou křehké a ideální k šálku čaje nebo kávy. Můžete je servírovat při slavnostních příležitostech i jako rychlé pohoštění ve všedních dnech.
Ingredience
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Směs šlehejte 3–4 minuty, dokud nevznikne nadýchaná hmota.
Do směsi vešlehejte vaječný bílek a poté mouku. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvářejte na plechu, vyloženém pečicím papírem, malé hromádky.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji do těsta nadvakrát.
Dánské máslové sušenky pečte v troubě, předehřáté na 200 °C po dobu 13–15 minut. Poté je nechte volně vychladnout a servírujte je s oblíbeným nápojem, jako je káva, čaj nebo mléko.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной