Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dánské máslové sušenky s vanilkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dánské máslové sušenky s vanilkou - postup přípravy

Dánské máslové sušenky jsou křehké a ideální k šálku čaje nebo kávy. Můžete je servírovat při slavnostních příležitostech i jako rychlé pohoštění ve všedních dnech.

Ingredience pro:
27 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Směs šlehejte 3–4 minuty, dokud nevznikne nadýchaná hmota. 

2. KROK

Do směsi vešlehejte vaječný bílek a poté mouku. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvářejte na plechu, vyloženém pečicím papírem, malé hromádky. 

3. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji do těsta nadvakrát. 

4. KROK

Dánské máslové sušenky pečte v troubě, předehřáté na 200 °C po dobu 13–15 minut. Poté je nechte volně vychladnout a servírujte je s oblíbeným nápojem, jako je káva, čaj nebo mléko. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů