Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Děrovaný koláč se skořicovou náplní

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Děrovaný koláč se skořicovou náplní - postup přípravy

Úžasně lehký, tak akorát sladký a rychle připravený děrovaný koláč předčí vaše očekávání. Hledáte-li tip na jednoduchý dezert, po jehož ochutnání budou chtít všichni přidat, neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto receptu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce s mlékem a cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a chia semínky smíchejte tak, aby se ingredience důkladně propojily. Poté do směsi vmíchejte sušené droždí. 

2. KROK

Následně přidejte mouku a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej 1 hodinu kynout. Po této době těsto vložte do dortové formy vyložené alobalem, přikryjte jej utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.

3. KROK

Poznámka: Alobal zabrání, aby se těsto uchytilo k formě. Bude se vám po upečení lépe vyndávat. 

4. KROK

Zatímco těsto kyne, připravte si náplň. V misce smíchejte máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tuto směs rozdělte na polovinu. Jednu půlku odložte bokem a do druhé přidejte skořici a vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček. 

5. KROK

V těstu vytvořte malé otvory, které směsí se skořicí naplňte. Před pečením položte na povrch koláče druhou část máslové směsi bez skořice a zakryjte také všechny otvory naplněné skořicí. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.

6. KROK

Tip: Jakmile je koláč upečený, nechte jej vychladnout a  servírujte ho posypaný moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Nafis Taomlar 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů