Děrovaný koláč se skořicovou náplní - postup přípravy
Úžasně lehký, tak akorát sladký a rychle připravený děrovaný koláč předčí vaše očekávání. Hledáte-li tip na jednoduchý dezert, po jehož ochutnání budou chtít všichni přidat, neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto receptu.
Těsto
Náplň
Vejce s mlékem a cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a chia semínky smíchejte tak, aby se ingredience důkladně propojily. Poté do směsi vmíchejte sušené droždí.
Následně přidejte mouku a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej 1 hodinu kynout. Po této době těsto vložte do dortové formy vyložené alobalem, přikryjte jej utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.
Poznámka: Alobal zabrání, aby se těsto uchytilo k formě. Bude se vám po upečení lépe vyndávat.
Zatímco těsto kyne, připravte si náplň. V misce smíchejte máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tuto směs rozdělte na polovinu. Jednu půlku odložte bokem a do druhé přidejte skořici a vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček.
V těstu vytvořte malé otvory, které směsí se skořicí naplňte. Před pečením položte na povrch koláče druhou část máslové směsi bez skořice a zakryjte také všechny otvory naplněné skořicí. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Jakmile je koláč upečený, nechte jej vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nafis Taomlar