Domácí gyros v tortille s česnekovým dipem - postup přípravy
Domácí gyros, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem – to je křehké maso, zabalené v křupavé tortille. Pokrmu dodává šmrnc česnekový dip a šťavnatá výživná zelenina.
Maso
Zeleninová náplň
Dip
Příloha
Na smažení
Vepřové maso nakrájejte na kostičky a v míse ho smíchejte s kořením Gyros Kebab a olejem. Směs přikryjte potravinovou fólií a vložte ji přes noc do lednice.
Poznámka: Vepřové maso můžete nahradit kuřecím nebo například telecím masem.
Další den nakrájejte cibuli na proužky, stejně, jako omytý římský salát a červené zelí. Nadrobno nakrájejte také rajče a poté si připravte dip.
V misce smíchejte bílý jogurt s prolisovaným česnekem a solí. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 4–6 minut naložené maso ze všech stran a poté ho odstavte z tepla.
Každou tortillu namažte připraveným dipem v jejím středu, který pokryjte nakrájenou zeleninou. Na zeleninu položte trochu masa, znovu trochu zeleniny a dip. Tortillu zabalte a vložte ji na 2 minuty do kontaktního grilu.
Domácí gyros servírujte v tortille nakrájené na polovinu.
Tip: Pokud si připravíte dipu více, můžete do něj tortillu průběžně namáčet.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem