Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí gyros v tortille s česnekovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Domácí gyros v tortille s česnekovým dipem - postup přípravy

Domácí gyros, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem – to je křehké maso, zabalené v křupavé tortille. Pokrmu dodává šmrnc česnekový dip a šťavnatá výživná zelenina.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Maso

Zeleninová náplň

Dip

Příloha

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostičky a v míse ho smíchejte s kořením Gyros Kebab a olejem. Směs přikryjte potravinovou fólií a vložte ji přes noc do lednice.

Poznámka: Vepřové maso můžete nahradit kuřecím nebo například telecím masem.

2. KROK

Další den nakrájejte cibuli na proužky, stejně, jako omytý římský salát a červené zelí. Nadrobno nakrájejte také rajče a poté si připravte dip. 

3. KROK

V  misce smíchejte bílý jogurt s prolisovaným česnekem a solí. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 4–6 minut naložené maso ze všech stran a poté ho odstavte z tepla. 

4. KROK

Každou tortillu namažte připraveným dipem v jejím středu, který pokryjte nakrájenou zeleninou. Na zeleninu položte trochu masa, znovu trochu zeleniny a dip. Tortillu zabalte a vložte ji na 2 minuty do kontaktního grilu. 

5. KROK

Domácí gyros servírujte v tortille nakrájené na polovinu.

Tip: Pokud si připravíte dipu více, můžete do něj tortillu průběžně namáčet. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů