Domácí hovězí klobásy - postup přípravy
Už jste někdy uvažovali o tom, že kupované klobásy jsou sice skvělé, ale jen málo zdravé a plné konzervantů a soli? A že by bylo super si takové klobásy udělat sami doma, kde budete mít celé jejich složení pod kontrolou, jenže nevíte jak na to? Dokonce vám možná známí vyprávěli, že bez speciální a drahé plničky na klobásy nic takového nedokážete? Pak jste tady dnes správně. Povíme vám, jak si takové domácí klobásky vyrobit, a to bez techniky, snadno a chutně.
Ingredience
Maso dobře umyjte, osušte a nakrájejte na kostičky zhruba o velikosti 1×2 centimetry.
Vložte maso do mísy, osolte a zhruba 10 minut míchejte, aby se sůl řádně rozpustila a rovnoměrně se smísila s masem. Pak přidejte mleté maso a znovu asi 5 minut míchejte.
K masu přidejte červenou papriku, sušený česnek a zázvorový prášek. Znovu důkladně promíchejte, aby se maso s kořením propojilo a nebyla část překořeněná a část nedochucená.
Vezměte pečicí papír a uřízněte z něho obdélník. Směs položte doprostřed tohoto obdélníku a s jeho pomocí vytvarujte maso do válcového tvaru. Papír kolem masa pevně obtočte a konce zajistěte provázkem.
Masovou roličku v papíru vložte do pekáče. Troubu si dejte předehřát na 180 stupňů Celsia a dejte maso zhruba na hodinu a půl péct. Přesná doba pečení závisí na specifických vlastnostech vaší trouby.
Když je maso upečené, vymotejte ho z pečicího papíru, nakrájejte na tenčí plátky a podávejte s pečivem a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.
Tato domácí dobrůtka bez obtíží nahradí jakékoliv kupované uzeniny a recept si můžete snadno přizpůsobit podle svého. Namísto hovězího masa můžete použít vepřové či drůbeží a okořenit ho můžete jakoukoliv oblíbenou kořenící směsí nebo bylinkami.