Domácí Junior z kuřecího masa a zeleniny - postup přípravy
Až ochutnáte tento domácí Junior salám, nebudete už chtít uzeniny z obchodu. Je ideální k pečivu, ale také jako komponent do salátů a dalších pokrmů.
Vývar
Ostatní ingredience
Kuřecí stehna vložte do hrnce, společně s oloupanou cibulí, mrkví, bobkovým listem, kuličkami pepře a lžičkou soli. Ingredience zalijte vodou a přiveďte je k varu. Po 2 hodinách vaření vývar sceďte a maso zbavte kostí.
Obrané maso smíchejte se solí, 300 ml vývaru, šťávou z červené řepy a vše rozmixujte na kaši. V samostatné misce smíchejte 100 ml vývaru s želatinou, ve kterém ji nechte rozpustit.
Tip: Pokud by směs byla příliš hustá, přidejte do ní dalších 50 ml vývaru.
Tekutinu následně vmíchejte do masové směsi, kterou přelijte do plastových lahví. Ty vložte na 3–4 hodiny do lednice a poté je ze směsi sejměte. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Poznámka: Z plastové láhve předem odřízněte její horní část s hrdlem.
Domácí Junior salám můžete servírovat s pečivem, ale je také vhodným komponentem do salátů a jiných pokrmů.
Tip: Než Junior zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лілія Цвіт