Domácí hranolky s koriandrem a sýrovou příchutí - postup přípravy
Z brambor si jako přílohu k jídlu či jen tak na chuť můžete připravit skvělé křupavé hranolky, stačí jen dodržet tři jednoduché kroky. Ke konci se dají ochutit například sýrovým práškem a koriandrem.
Ingredience
Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky. Vložte je do vody se solí, přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Pak je vyndejte, dejte do studené vody zchladnout a nechte okapat. Nakonec k nim přidejte kukuřičný škrob a hranolky v něm obalte.
Na pánev nalijte dostatečné množství oleje, rozpalte ho a vložte do něho hranolky. Smažte je 6 minut, pak je vyjměte z oleje a nechte 30 minut chladnout.
Poté je znovu vložte do rozpáleného oleje a smažte další 3 minuty. Nechte hranolky okapat na papírových utěrkách, ochuťte je solí, sýrovým práškem a sušeným koriandrem a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Lee’s