Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemná bramborová kaše s máslem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jemná bramborová kaše s máslem - postup přípravy

Tajemstvím té nejjemnější bramborové kaše je máslo a čas. Podle tohoto receptu si uvaříte tu nejlahodnější bramborovou kaši, jakou jste kdy jedli, stačí vám k tomu několik ingrediencí a trpělivost.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na drobné kousky a dejte do hrnce. Naplňte ho studenou vodou tak, aby hladina překrývala vrchní vrstvu brambor. Osolte je, na mírném plameni přiveďte k varu a vařte 20–30 minut.

2. KROK

Brambory uvařte doměkka, měly by se téměř rozpadat. Slijte je a vraťte na plotnu, kde nechte odpařit případnou zbylou vodu, teprve poté je z plotny sundejte.

3. KROK

Pomocí mačkadla na brambory je postupně rozmačkejte na kaši. Osolte je, opepřete a přidávejte máslo po malých dávkách. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu, aby horké brambory neochlazovalo.

4. KROK

Ve chvíli, kdy do brambor vmačkáte veškeré máslo, přidávejte postupně horké mléko, tak aby vznikla požadovaná konzistence. Nemusíte ho použít všechno.

5. KROK

Na závěr kaši ochutnejte a dle potřeby dosolte nebo připepřete. Případně ji můžete doplnit nasekanou pažitkou. Poté ji podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recipes by Carina

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů