Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jogurtové kaiserky se semínky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí jogurtové kaiserky se semínky - postup přípravy

Čerstvé kaiserky jsou přímo skvělé a dají se upéci z jednoduchého těsta zadělávaného z jogurtu nebo acidofilního mléka. Recept na ně nám poskytla paní Renata Adámková.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vlažnou vodu nebo mléko (je na vás, co si vyberete, přidejte droždí (pokud nemáte čerstvé, použijte 7 gramů sušeného) a cukr. Dobře promíchejte a počkejte, než se kvásek rozjede.

2. KROK

Poté přidejte olej a jogurt nebo acidofilní mléko o pokojové teplotě – opět je na vás, co preferujete. Pak přidejte všechny druhy mouky a nakonec sůl. Rukou nebo robotem vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechte ho kynout po dobu jedné hodiny.

3. KROK

Dejte těsto na plech a rozdělte ho zhruba na 10 dílů. Je ale na vás, jak chcete mít kaiserky velké. Z každého kusu těsta vytvořte dlouhou nudli a upleťte z ní kaiserku. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut kynout.

4. KROK

Rozšlehejte vejce a potřete jím vršek kaiserek. Posypejte je sezamovými, lněnými nebo slunečnicovými semínky a vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Kaiserky pečte zhruba 15 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů