Domácí jogurtové kaiserky se semínky - postup přípravy
Čerstvé kaiserky jsou přímo skvělé a dají se upéci z jednoduchého těsta zadělávaného z jogurtu nebo acidofilního mléka. Recept na ně nám poskytla paní Renata Adámková.
Ingredience
Do mísy dejte vlažnou vodu nebo mléko (je na vás, co si vyberete, přidejte droždí (pokud nemáte čerstvé, použijte 7 gramů sušeného) a cukr. Dobře promíchejte a počkejte, než se kvásek rozjede.
Poté přidejte olej a jogurt nebo acidofilní mléko o pokojové teplotě – opět je na vás, co preferujete. Pak přidejte všechny druhy mouky a nakonec sůl. Rukou nebo robotem vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechte ho kynout po dobu jedné hodiny.
Dejte těsto na plech a rozdělte ho zhruba na 10 dílů. Je ale na vás, jak chcete mít kaiserky velké. Z každého kusu těsta vytvořte dlouhou nudli a upleťte z ní kaiserku. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut kynout.
Rozšlehejte vejce a potřete jím vršek kaiserek. Posypejte je sezamovými, lněnými nebo slunečnicovými semínky a vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Kaiserky pečte zhruba 15 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.