Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jogurtový nanuk s jahodami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí jogurtový nanuk s jahodami - postup přípravy

Osvěžte se jogurtovým nanukem, který připravíte rychle, jednoduše a jen z několika málo ingrediencí. Čekáte-li hosty, můžete jim nanuk naservírovat jako osvěžující dezert.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Jogurtová směs

Sirup

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a vsypte do hrnce. Ovoce zalijte vodou, zasypte cukrem, přilijte limetkovou šťávu a vše vařte přibližně 5 minut. 

2. KROK

Po uvaření odstavte hrnec z tepla a nechte jeho obsah volně chladnout. Zatím v mixéru smíchejte mléko, kondenzované mléko, zakysanou smetanu, sušené mléko a jedlou sodu.

3. KROK

Připravte si malé obdélníkové sáčky, které naplňte do poloviny jahodovým sirupem tak, jak je ukázáno ve videu níže. Následně do sáčku vlijte trochu smetanové směsi a sáček zavázáním uzavřete.

4. KROK

Připravené jogurtové nanuky vložte do mrazáku a mrazte je minimálně 60 minut. 

Tip: Nanuky můžete jíst rovnou ze sáčku, ale můžete jimi například ozdobit zmrzlinový pohár. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: pobre na cozinha

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů