Domácí kaiserky se sladěnkou - postup přípravy
Kdo by si nechtěl pochutnat na křupavých domácích kaiserkách. S vyladěným receptem od paní Romany Staňové je můžete mít doma každý den.
Ingredience
Ze sladěnky, droždí, hladké mouky a 180 g vody vytvořte omládek. Ten pak nechte kynout hodinu pod utěrkou na teplém místě. Poté k němu přidejte 120 g vody, sádlo a lžičku a půl soli.
Do směsi postupně přidávejte žitnou a špaldovou mouku. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na stěny zadělávací mísy
Vypracované těsto nechte kynout po dobu jedné hodiny. Po vykynutí z něho upleťte kaiserky, které nechte kynout na plechu asi 25 minut.
Vykynuté kaiserky postříkejte vodou a dejte je péct do předehřáté trouby na 220 °C po dobu zhruba 17 minut. Z uvedených ingrediencí upečte celkem 10 kaiserek.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.