Domácí kakaové bonbony ze Salka - postup přípravy
Domácí kakaové bonbony z kondenzovaného mléka jsou originálním receptem na lahodnou sladkou tečku třeba po namáhavém pracovním dni. Oblíbí si je obzvláště děti.
Ingredience
Do menšího hrnce nalijte kondenzované mléko a přisypejte k němu čtyři lžíce kakaa. Směs dobře promíchejte a přidejte do ní máslo.
Postavte hrnec na sporák na mírný oheň a nechte máslo ve směsi rozpustit. Dobře ji míchejte, dokud nezhoustne. Po zhoustnutí ji nalijte do formy vyložené potravinářskou fólií a nechte ji vychladnout.
Po vychladnutí dejte formu na 2–3 hodiny do lednice. Poté ztuhlou hmotu vyklopte z formy, nakrájejte ji na jednotlivé bonbony a nakonec je posypejte kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckere Minute