Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kečup s jablky a paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí kečup s jablky a paprikou - postup přípravy

Domácí kečup s jablky kombinuje sladké a pikantní chutě. Výhodou tohoto receptu je, že díky němu vytvoříte zdravější alternativu kečupu a přesně víte, co obsahuje.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky, které vložte do hrnce společně s nakrájenou cibulí na větší kusy. K zelenině přidejte také nakrájenou červenou papriku s jablky. 

Poznámka: Z jablek před použitím odstraňte jádřince a z červených paprik semeníky.

2. KROK

Na menší kousky nakrájejte také česnek, který přidejte do hrnce, ingredience zamíchejte a na mírném ohni zeleninu vařte 30 minut. Během vaření sterilizujte omyté sklenice v troubě na 120 °C po dobu 20 minut. 

Tip: Aby se zelenina nepřipalovala, během vaření ji občas promíchejte.

3. KROK

Uvařenou směs odstavte z tepla, rozmixujte ji tyčovým mixérem a poté ji propasírujte. Hladkou směs v hrnci následně smíchejte s cukrem, solí, mletou sladkou paprikou, skořicí, bobkovými listy a hřebíčkem. 

4. KROK

Ingredience zamíchejte a do směsi vlijte ocet. Z domácího kečupu s jablky vyjměte bobkové listy a poté jím naplňte sterilizované sklenice, které nechte volně vychladnout dnem vzhůru. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 1200 ml domácího kečupu. 

5. KROK

Tip: Kečup skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenici uchovávejte v lednici a její obsah spotřebujte co nejdříve.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů