Domácí kečup s jablky a paprikou - postup přípravy
Domácí kečup s jablky kombinuje sladké a pikantní chutě. Výhodou tohoto receptu je, že díky němu vytvoříte zdravější alternativu kečupu a přesně víte, co obsahuje.
Ingredience
Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky, které vložte do hrnce společně s nakrájenou cibulí na větší kusy. K zelenině přidejte také nakrájenou červenou papriku s jablky.
Poznámka: Z jablek před použitím odstraňte jádřince a z červených paprik semeníky.
Na menší kousky nakrájejte také česnek, který přidejte do hrnce, ingredience zamíchejte a na mírném ohni zeleninu vařte 30 minut. Během vaření sterilizujte omyté sklenice v troubě na 120 °C po dobu 20 minut.
Tip: Aby se zelenina nepřipalovala, během vaření ji občas promíchejte.
Uvařenou směs odstavte z tepla, rozmixujte ji tyčovým mixérem a poté ji propasírujte. Hladkou směs v hrnci následně smíchejte s cukrem, solí, mletou sladkou paprikou, skořicí, bobkovými listy a hřebíčkem.
Ingredience zamíchejte a do směsi vlijte ocet. Z domácího kečupu s jablky vyjměte bobkové listy a poté jím naplňte sterilizované sklenice, které nechte volně vychladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 1200 ml domácího kečupu.
Tip: Kečup skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenici uchovávejte v lednici a její obsah spotřebujte co nejdříve.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Шобутинская