Domácí kinder mléčný řez s medem - postup přípravy
Po přípravě tohoto receptu na domácí kinder mléčné řezy nebudete chtít už ty kupované. Postup nevyžaduje použití želatiny a zvládnou jej i ti, kteří s pečením teprve začínají.
Těsto
Náplň
Do mísy od robota vlijte vejce a za stálého šlehání do nich přidejte cukr a vanilkový cukr. Zatím v jiné míse smíchejte kakao s moukou a špetkou soli a tuto směs prosejte do vyšlehaných vajec.
Do mísy s těstem vlijte vodu a ingredience důkladně zamíchejte. Těsto následně vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.
Tip: K míchání můžete opět využít robota.
Ihned po upečení piškot překlopte dnem vzhůru na čistý pečicí papír a použitý papír z něj opatrně sejměte. Poté piškot znovu přikryjte papírem, otočte jej, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte jej volně vychladnout.
Po vychladnutí okraje piškotu ořežte do rovna a nakrájejte ho na 18 stejných dílků. Poté si připravte náplň.
Nasekanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a v jiné míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, medem a pomerančovým aromatem. Tuto směs postupně vmíchejte do rozpuštěné čokolády a vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček.
Náplní potřete povrch jednoho dílku piškotu a položte na ni druhý dílek. Řezy vložte do lednice na minimálně 30 minut.
Poznámka: Tento postup opakujte, dokud máte ingredience. Mělo by vám vzniknout 9 domácích kinder mléčných řezů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: kochkino