Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kinder mléčný řez s medem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Domácí kinder mléčný řez s medem - postup přípravy

Po přípravě tohoto receptu na domácí kinder mléčné řezy nebudete chtít už ty kupované. Postup nevyžaduje použití želatiny a zvládnou jej i ti, kteří s pečením teprve začínají.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy od robota vlijte vejce a za stálého šlehání do nich přidejte cukr a vanilkový cukr. Zatím v jiné míse smíchejte kakao s moukou a špetkou soli a tuto směs prosejte do vyšlehaných vajec. 

2. KROK

Do mísy s těstem vlijte vodu a ingredience důkladně zamíchejte. Těsto následně vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut. 

Tip: K míchání můžete opět využít robota.

3. KROK

Ihned po upečení piškot překlopte dnem vzhůru na čistý pečicí papír a použitý papír z něj opatrně sejměte. Poté piškot znovu přikryjte papírem, otočte jej, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte jej volně vychladnout. 

4. KROK

Po vychladnutí okraje piškotu ořežte do rovna a nakrájejte ho na 18 stejných dílků. Poté si připravte náplň. 

5. KROK

Nasekanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a v jiné míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, medem a pomerančovým aromatem. Tuto směs postupně vmíchejte do rozpuštěné čokolády a vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček. 

6. KROK

Náplní potřete povrch jednoho dílku piškotu a položte na ni druhý dílek. Řezy vložte do lednice na minimálně 30 minut. 

Poznámka: Tento postup opakujte, dokud máte ingredience. Mělo by vám vzniknout 9 domácích kinder mléčných řezů.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: kochkino

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů