Domácí koláčky s povidly a drobenkou - postup přípravy
Kynuté koláčky s drobenkou lze upéct i bez dlouhého čekání, než těsto vykyne. Vyzkoušejte oblíbený recept od paní Renaty Adámkové.
Ingredience
V misce nechte ve vlažném mléce se lžičkou cukru vzejít kvásek. Do zadělávací mísy nasypejte zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku a sůl. Dále do ní nastrouhejte máslo a omegu, přidejte vejce a žloutky a nakonec přilijte vzešlý kvásek. Těsto vypracujte rukama nebo v robotovi, aby bylo hladké a nelepilo se.
Tento druh těsta se nenechává kynout, proto začněte koláčky dělat okamžitě po zadělání. Pokud si potřebujete připravit náplň, rozehřát troubu nebo dělat jiné věci, dejte těsto do ledničky. Koláčky dělejte z menších kousků těsta, dejte do nich náplň – může být povidlová, tvarohová, maková či jiná – a posypejte je trochou drobenky.
Koláčky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.