Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kuřecí klobásy z trouby

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí kuřecí klobásy z trouby - postup přípravy

Pokud hledáte originální a neokoukané pohoštění na silvestrovské oslovy, vyzkoušejte recept na tyto domácí kuřecí klobásy z trouby. Jejich příprava není vůbec složitá.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejdříve očistěte kuřecí maso. Zbavte ho šlach, kostí, chrupavek i kůže. Prsa umelte na hrubém nástavci mlýnku na maso. Stehna poté nakrájejte na drobné kostičky o velikosti 1,5 cm.

2. KROK

Maso přendejte do mísy, přidejte do něj sůl, pepř, koriandr, majoránku a prolisovaný česnek. Následně ke směsi přilijte brandy a smetanu.

3. KROK

Maso velmi pečlivě promíchejte, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte odležet v lednici alespoň 3 hodiny, ideálně však přes noc.

4. KROK

Pečlivě promytá střívka naplňte masovou směsí pomocí speciální plničky nebo mlýnku na maso s nástavcem na klobásy. Neplňte je příliš pevně, aby při pečení nepraskla.

5. KROK

Konce zavažte pevně zbytkem střívka a poté z nich vytvořte menší klobásky pomocí provázku. Následně je vložte do mírně vroucí vody a vařte je pod bodem varu 35 minut.

6. KROK

Po uvaření klobásy přendejte na plech vyložený alobalem, potřete je máslem a pečte je při teplotě 220 °C zhruba 25 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Následně je servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů