Domácí kuřecí klobásy z trouby - postup přípravy
Pokud hledáte originální a neokoukané pohoštění na silvestrovské oslovy, vyzkoušejte recept na tyto domácí kuřecí klobásy z trouby. Jejich příprava není vůbec složitá.
Ingredience
Nejdříve očistěte kuřecí maso. Zbavte ho šlach, kostí, chrupavek i kůže. Prsa umelte na hrubém nástavci mlýnku na maso. Stehna poté nakrájejte na drobné kostičky o velikosti 1,5 cm.
Maso přendejte do mísy, přidejte do něj sůl, pepř, koriandr, majoránku a prolisovaný česnek. Následně ke směsi přilijte brandy a smetanu.
Maso velmi pečlivě promíchejte, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte odležet v lednici alespoň 3 hodiny, ideálně však přes noc.
Pečlivě promytá střívka naplňte masovou směsí pomocí speciální plničky nebo mlýnku na maso s nástavcem na klobásy. Neplňte je příliš pevně, aby při pečení nepraskla.
Konce zavažte pevně zbytkem střívka a poté z nich vytvořte menší klobásky pomocí provázku. Následně je vložte do mírně vroucí vody a vařte je pod bodem varu 35 minut.
Po uvaření klobásy přendejte na plech vyložený alobalem, potřete je máslem a pečte je při teplotě 220 °C zhruba 25 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Následně je servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты