Domácí kuřecí párky - postup přípravy
Dopřávají si vaše děti s oblibou k snídani párečky? Pak jim připravte raději domácí verzi, která je mnohem zdravější než ta kupovaná. Vyhnete se tak různým konzervantům, dusitanům a podobně. A ta chuť! Je neskonale lahodná!
Ingredience
K ruce si vezměte sekáček na maso a vložte do něj kuřecí prsa, změklé máslo, vejce, loupanou a na kousky pokrájenou cibuli, osolte, opepřete a vše přelijte mlékem.
Ze surovin vytvořte jemnou kaši, kterou přeneste do mísy.
Nyní začněte tvořit domácí kuřecí párky. Utrhněte si kousek potravinové fólie a poklaďte na ní dvě lžíce kuřecí směsi.
Posléze zarolujte do tvaru párku a okraje dobře utěsněte uzlem.
Připravené polotovary vložte do vroucí vody a vařte asi čtvrt hodiny.
Uvařené kuřecí párky vyjměte z vody, nechte zchladnout a poté rozbalte z potravinové fólie.
Můžete je jíst takto vařené (jak teplé, tak studené) anebo je opečte na pánvi s trochou oleje. Hodit se bude k pokrmu jakékoliv pečivo, jako například chléb, houska, rohlík, bageta a podobně. Porci lze doladit i studenou omáčkou dle preferencí (kečup, tatarka). Přejeme vám dobrou chuť.
Rozhodně se nemusíte fixovat na výše uvedenou recepturu. Možné je do masového těsta na párečky zakomponovat i jiné oblíbené ingredience. Chutný bude například stroužek česneku, strouhaný tvrdý sýr (čedar, eidam, ementál), čerstvé jemně nasekané bylinky typu petržel, koriandr nebo třeba chilli koření (pokud párky nejsou určené dětem).