Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kynuté nadýchané donuty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kynuté nadýchané donuty - postup přípravy

Kynuté a nadýchané donuty existují v různých příchutích a variantách, a tak je můžete najít s různými ovocnými a čokoládovými náplněmi a polevami. Připravte si tento snadný dezert ke snídani nebo na svačinku.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V misce smíchejte mouku a sušené droždí. Poté přidejte cukr, sušené mléko, sůl a vše dobře promíchejte. Přilijte studené mléko a žloutek.

2. KROK

Míchejte, dokud se všechny suroviny dobře nespojí. Nakonec přidejte máslo a hněťte těsto alespoň 10–⁠12 minut, dokud není hladké.

3. KROK

Těsto rozdělte na 12 dílů a vytvořte z nich kuličky. Zakryjte je utěrkou a nechte je 15 minut odpočívat. Kuličku obalte v mouce, aby se těsto nelepilo a každou rozválejte na placku.

4. KROK

Vykrojte střed, zakryjte je utěrkou a nechte těsto zdvojnásobit svůj objem. Kynout budou přibližně 30–⁠40minut. Rozehřejte olej na a smažte donuty na mírném ohni z obou stran dozlatova.

5. KROK

Poté je nechte okapat, posypte je jemným krupicovým cukrem a servírujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů