Domácí mátový sirup - postup přípravy
Domácí mátový sirup zvládnete připravit během chvilky, sloužit vám ovšem bude moct až rok. Využít ho můžete do letních osvěžujících nápojů, čajů, či dokonce do dezertů.
Ingredience
Do velkého hrnce nalijte vodu a přidejte k ní cukr, vymačkanou citronovou šťávu a citronovou kůru. Dejte hrnec na sporák a přiveďte jeho obsah k bodu varu.
Mezitím důkladně opláchněte a osušte snítky máty. Jakmile se sirup začne vařit, tak do něj ponořte mátu a rozložte ji tak, aby byl sirup celý pokrytý zelenou vrstvou.
Hrnec přikryjte pokličkou a odstavte ho na 24 hodin. Po uplynutí této doby sirup přeceďte přes jemné sítko nebo gázu, vyhoďte z něj mátu a přiveďte ho k varu. Nalijte ho do sterilizovaných uzavíratelných láhve a skladujte na chladném místě.