Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí mozzarella ze 3 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí mozzarella ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Díky receptu na domácí mozzarellu můžete mít čerstvý sýr s neuvěřitelnou chutí stále po ruce. Mozzarella má jemnou strukturu a hodí se k pečivu, do salátů i k masu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce a zahřejte ho na 50 °C. Poté ho odstavte z tepla a vmíchejte do něj 2 lžíce octa. Následně vmíchejte další dvě lžíce octa a směs znovu promíchejte. 

2. KROK

Přidejte 1 lžíci octa, směs míchejte a sledujte, jak se sýr začne oddělovat. Přidejte poslední lžíci octa a směs míchejte, dokud nezežloutne. 

3. KROK

Oddělený sýr vyjměte z hrnce a vytlačte z něj co nejvíc tekutiny. Hrnec se syrovátkou vložte zpět na sporák a zahřejte ji na 70 °C. Poté do ní vmíchejte sůl a hrnec opět odstavte z tepla. 

4. KROK

Tip: K práci používejte rukavice, které zabrání kontaminaci pokrmu. Zároveň nebudete dráždit svou pokožku octem a solí.

5. KROK

Následně do ní vložte zpět sýr a hněťte ho rukama tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Poté z něj vytlačte tekutinu a vložte ho do studené vody, aby vychladl. 

6. KROK

Domácí mozzarellu můžete ihned servírovat. Sýr spotřebujte co nejdříve a do té doby ho skladujte v lednici. 

Tip: Mozzarellu můžete podávat s pečivem, ale také ji zakomponovat do salátů a jiných jídel.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: meine leckere küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů