Domácí mozzarella ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Díky receptu na domácí mozzarellu můžete mít čerstvý sýr s neuvěřitelnou chutí stále po ruce. Mozzarella má jemnou strukturu a hodí se k pečivu, do salátů i k masu.
Ingredience
Mléko nalijte do hrnce a zahřejte ho na 50 °C. Poté ho odstavte z tepla a vmíchejte do něj 2 lžíce octa. Následně vmíchejte další dvě lžíce octa a směs znovu promíchejte.
Přidejte 1 lžíci octa, směs míchejte a sledujte, jak se sýr začne oddělovat. Přidejte poslední lžíci octa a směs míchejte, dokud nezežloutne.
Oddělený sýr vyjměte z hrnce a vytlačte z něj co nejvíc tekutiny. Hrnec se syrovátkou vložte zpět na sporák a zahřejte ji na 70 °C. Poté do ní vmíchejte sůl a hrnec opět odstavte z tepla.
Tip: K práci používejte rukavice, které zabrání kontaminaci pokrmu. Zároveň nebudete dráždit svou pokožku octem a solí.
Následně do ní vložte zpět sýr a hněťte ho rukama tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Poté z něj vytlačte tekutinu a vložte ho do studené vody, aby vychladl.
Domácí mozzarellu můžete ihned servírovat. Sýr spotřebujte co nejdříve a do té doby ho skladujte v lednici.
Tip: Mozzarellu můžete podávat s pečivem, ale také ji zakomponovat do salátů a jiných jídel.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: meine leckere küche