Domácí nugát s pistáciemi a mandlemi - postup přípravy
Nugát a Vánoce patří k sobě a vy máte nyní možnost, připravit si ho doma během několika minut. Toto cukroví je ideální pro milovníky sladkých a křupavých pochoutek.
Ingredience
Do hrnce nalijte vodu, do které vsypte cukr a citronovou sůl. Tekutinu vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Tip: Zda je tekutina správně uvařená, zjistíte tak, že jí trochu nalijete do studené vody. Pokud se z ní stane pevná hmota, máte hotovo.
Ve větší míse smíchejte změklé máslo s tekutinou a mletým kardamomem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich sušené mléko.
Těsto odložte bokem a na suché pánvi opražte pistácie s mandlemi. Ořechy následně vmíchejte do těsta, které rozprostřete do dortového ráfku a zarovnejte ho do hladka.
Poznámka: Několik ořechů si odložte bokem a těsto v ráfku jimi posypte.
Nugát přiryjte potravinovou fólií a vložte ho do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Poté ho servírujte nakrájený na kostky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: سفيرة الطبخ ام انوار