Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí nugát s pistáciemi a mandlemi

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí nugát s pistáciemi a mandlemi - postup přípravy

Nugát a Vánoce patří k sobě a vy máte nyní možnost, připravit si ho doma během několika minut. Toto cukroví je ideální pro milovníky sladkých a křupavých pochoutek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu, do které vsypte cukr a citronovou sůl. Tekutinu vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. 

Tip: Zda je tekutina správně uvařená, zjistíte tak, že jí trochu nalijete do studené vody. Pokud se z ní stane pevná hmota, máte hotovo.

2. KROK

Ve větší míse smíchejte změklé máslo s tekutinou a mletým kardamomem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich sušené mléko. 

3. KROK

Těsto odložte bokem a na suché pánvi opražte pistácie s mandlemi. Ořechy následně vmíchejte do těsta, které rozprostřete do dortového ráfku a zarovnejte ho do hladka. 

Poznámka: Několik ořechů si odložte bokem a těsto v ráfku jimi posypte.

4. KROK

Nugát přiryjte potravinovou fólií a vložte ho do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Poté ho servírujte nakrájený na kostky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů