Domácí pampeliškový med jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Až ochutnáte tento domácí pampeliškový med, nebudete už chtít ten kupovaný. Můžete ho použít jako ochucovadlo do nápojů nebo k přípravě nejrůznějších dezertů.
Ingredience
Květy pampelišky důkladně propláchněte, vložte je do hrnce a zalijte je vodou. Pampelišky vařte 10 minut bez pokličky, poté je odstavte z tepla, zakryjte a nechte je louhovat několik hodin, nejlépe přes noc.
Pampelišky následně slijte a vymačkejte z nich maximum šťávy. Tu vlijte do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem a vařte 45–50 minut.
Poznámka: Čím déle budete tekutinu vařit, tím hustější med bude.
Pampeliškovou šťávu následně odstavte z tepla, vmíchejte do ní citronovou šťávu a přelijte ji do sterilizovaných sklenic.
Poznámka: Jak bude med chladnout, bude houstnout.
Sklenice uzavřete a domácí pampeliškový med nechte volně chladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 500 g medu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaki Katriny-najlepsze przepisy
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.