Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pampeliškový med jen ze 4 ingrediencí

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Domácí pampeliškový med jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Až ochutnáte tento domácí pampeliškový med, nebudete už chtít ten kupovaný. Můžete ho použít jako ochucovadlo do nápojů nebo k přípravě nejrůznějších dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květy pampelišky důkladně propláchněte, vložte je do hrnce a zalijte je vodou. Pampelišky vařte 10 minut bez pokličky, poté je odstavte z tepla, zakryjte a nechte je louhovat několik hodin, nejlépe přes noc.

2. KROK

Pampelišky následně slijte a vymačkejte z nich maximum šťávy. Tu vlijte do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem a vařte 45–50 minut. 

Poznámka: Čím déle budete tekutinu vařit, tím hustější med bude.

3. KROK

Pampeliškovou šťávu následně odstavte z tepla, vmíchejte do ní citronovou šťávu a přelijte ji do sterilizovaných sklenic. 

Poznámka: Jak bude med chladnout, bude houstnout.

4. KROK

Sklenice uzavřete a domácí pampeliškový med nechte volně chladnout dnem vzhůru.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 500 g medu.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů