Domácí pampeliškový med s citrónem - postup přípravy
Pokud hledáte recept na pampeliškový med, který chutná stejně dobře jako ten včelí, vyzkoušejte ho podle kanálu z YouTube Vaříme s Mozkem. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ji úplně každý.
Ingredience
Rozkvetlé květy pampelišek vložte do cedníku a velmi důkladně a pečlivě je propláchněte alespoň 3krát pod tekoucí vodou.
Citrón oloupejte a nakrájejte ho na plátky. Čisté pampeliškové květy vložte do hrnce a zalijte je vodou. Poté k nim přidejte nakrájený citrón a směs vařte 15 minut.
Směs nechte luhovat do druhého dne a poté ji sceďte přes utěrku nebo plátýnko. Do vyluhované směsi nasypte cukr a pozvolna ji vařte za občasného míchání 2 hodiny.
Ještě horký med přelijte do připravených čistých sklenic a uzavřete je. Řídká konzistence není na škodu, po vychladnutí med zhoustne.
Tip: Pampeliškový med uvařte ihned po sběru.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem