Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pampeliškový med s citrónem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 135 minut

Domácí pampeliškový med s citrónem - postup přípravy

Pokud hledáte recept na pampeliškový med, který chutná stejně dobře jako ten včelí, vyzkoušejte ho podle kanálu z YouTube Vaříme s Mozkem. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ji úplně každý.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rozkvetlé květy pampelišek vložte do cedníku a velmi důkladně a pečlivě je propláchněte alespoň 3krát pod tekoucí vodou.

2. KROK

Citrón oloupejte a nakrájejte ho na plátky. Čisté pampeliškové květy vložte do hrnce a zalijte je vodou. Poté k nim přidejte nakrájený citrón a směs vařte 15 minut.

3. KROK

Směs nechte luhovat do druhého dne a poté ji sceďte přes utěrku nebo plátýnko. Do vyluhované směsi nasypte cukr a pozvolna ji vařte za občasného míchání 2 hodiny.

4. KROK

Ještě horký med přelijte do připravených čistých sklenic a uzavřete je. Řídká konzistence není na škodu, po vychladnutí med zhoustne.

5. KROK

Tip: Pampeliškový med uvařte ihned po sběru.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů