Domácí passata jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Domácí passata je velmi lahodná a poslouží k přípravě polévek, dipů a omáček na těstoviny i k masu. Výhodou receptu je, že budete potřebovat jen 3 ingredience.
Ingredience
Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtky, které vložte do většího hrnce, zasypte je solí a pod pokličkou je vařte 5–10 minut.
Poznámka: Díky soli pustí rajčata šťávu. Není k nim potřeba přidávat vodu.
Po uvaření rajčata zpracujte v pasírovači, přelijte je do hrnce a vařte je dalších 15–20 minut.
Poznámka: Rajčata během vaření občas promíchejte, aby se nepřipalovala.
Nyní naplňte dno sterilizovaných sklenic několika lístky omyté čerstvé bazalky a vlijte do nich passatu. Sklenice uzavřete a jejich obsah nechte volně vychladnout.
Domácí passatu skladujte na chladném a temném místě. Můžete ji použít k přípravě polévek, omáček na těstoviny nebo dipů.
Poznámka: Při správném skladování vydrží passata až několik měsíců.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pasta al Pesto Cooking lessons