Domácí pesto z křenových listů - postup přípravy
Pokud chcete oživit těstoviny, polévky nebo masové pokrmy či si namazat na pečivo něco originálního, připravte si domácí pesto z křenových listů. Hotové je za pár minut.
Základ
Na zalití
Křenové listy s koriandrem a česnekovými výhonky důkladně očistěte a zbavte je hrubých stonků. Ingredience nakrájejte na menší kousky a rozmixujte je dohladka.
Vzniklé pesto smíchejte s cukrem, solí, olejem, pepřem a citronovou šťávou a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí.
Tip: Pokud by bylo pesto příliš husté, přidejte více oleje.
Domácím pestem z křenových listů naplňte sterilizované sklenice, jeho povrch zalijte olejem a sklenice uzavřete.
Tip: Aby pesto co nejdéle vydrželo, skladujte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

