Domácí piškotový korpus na dorty - postup přípravy
Chcete-li vytvořit dezert, který byste mohli ozdobit dle vlastního vkusu, máme pro vás tip, jak vytvořit jeho základ. Upečte si rychlý a jednoduchý piškotový korpus, který je úžasně nadýchaný.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, vmíchejte do směsi prosátou mouku.
Poznámka: Pokud používáte ke šlehání robota, šlehejte 5–6 minut.
Smíchejte spolu bramborovou mouku a pšeničnou mouku a směs prosejte a opatrně vmíchejte do vyšlehané hmoty.
Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.
Dno dortového ráfku vyložte pečicím papírem a naplňte jej těstem, které protřepáním vyrovnejte. Piškotový korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut.
Tip: Po upečení korpus vyjměte z dortového ráfku a ozdobte jej dle potřeby a vlastního vkusu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nat Ura