Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pizza těsto bez hnětení

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí pizza těsto bez hnětení - postup přípravy

Domácí pizza těsto připravíte rychle, snadno a jen z pár levných ingrediencí. Výhodou je, že ho můžete ochutit různě a připravit tak svým blízkým pizzu na míru.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte se solí, sušeným droždím a teplou vodou. Z ingrediencí vytvořte těsto, které polijte olivovým olejem a zakryjte poklicí, utěrkou nebo potravinovou fólií.

2. KROK

Těsto nechte 1 hodinu kynout na teplém místě a poté jeho okraje 2 minuty překládejte přes sebe. Následně ho vraťte do mísy, zakryjte ho a vložte na 20 hodin do lednice. 

3. KROK

Domácí pizza těsto pečte v předehřáté troubě na 270 °C po dobu 16–20 minut.

Tip: Pizzu můžete pokrýt rajčatovou omáčkou, kterou vytvoříte smícháním passaty se solí a olivovým olejem, nebo také mozzarellou či oblíbeným pestem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů