Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pomerančové želé bonbony

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí pomerančové želé bonbony - postup přípravy

Není nic lepšího, než potěšit děti chutnými domácími bonbónky z poctivých surovin. Jejich příprava je nadmíru snadná a naservírované se vyjímají na stole s občerstvením. Hotové je budete mít cobydup a navíc levně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vezměte si jeden pomeranč a nastrouhejte z něj kůru. Následně jej rozkrojte na poloviny a obě vymačkejte. Poté vymačkejte další 2–3 celé pomeranče, abyste získali celkem 240 ml šťávy. Přeceďte ji, vlijte do pánve a přidejte cukr s kukuřičným škrobem a pomerančovou kůrou. Metličkou vše důkladně zamíchejte, aby vznikla jednolitá směs.

2. KROK

Přemístěte pánvičku na sporák, rozehřejte a přidejte máslo se solí. Za stálého míchání směs vařte, můžete pozorovat, jak se její struktura postupně mění. S vařením přestaňte až v momentě, kdy se směs přestane lepit na pánev.

3. KROK

Nachystejte si menší formu a vyložte ji pečicím papírem. Celou směs do ní přendejte a nechejte ji v lednici na několik hodin, dokud neztuhne.

4. KROK

Po vytáhnutí z lednice ji rozkrojte na menší kostičky, které již připomínají želé bonbonky. Poté si nachystejte cukr. Každou kostičku obalte v cukru ze všech stran a můžete servírovat. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů