Domácí pomerančové želé bonbony - postup přípravy
Není nic lepšího, než potěšit děti chutnými domácími bonbónky z poctivých surovin. Jejich příprava je nadmíru snadná a naservírované se vyjímají na stole s občerstvením. Hotové je budete mít cobydup a navíc levně.
Ingredience
Vezměte si jeden pomeranč a nastrouhejte z něj kůru. Následně jej rozkrojte na poloviny a obě vymačkejte. Poté vymačkejte další 2–3 celé pomeranče, abyste získali celkem 240 ml šťávy. Přeceďte ji, vlijte do pánve a přidejte cukr s kukuřičným škrobem a pomerančovou kůrou. Metličkou vše důkladně zamíchejte, aby vznikla jednolitá směs.
Přemístěte pánvičku na sporák, rozehřejte a přidejte máslo se solí. Za stálého míchání směs vařte, můžete pozorovat, jak se její struktura postupně mění. S vařením přestaňte až v momentě, kdy se směs přestane lepit na pánev.
Nachystejte si menší formu a vyložte ji pečicím papírem. Celou směs do ní přendejte a nechejte ji v lednici na několik hodin, dokud neztuhne.
Po vytáhnutí z lednice ji rozkrojte na menší kostičky, které již připomínají želé bonbonky. Poté si nachystejte cukr. Každou kostičku obalte v cukru ze všech stran a můžete servírovat. Dobrou chuť!