Domácí rybízová marmeláda bez vaření - postup přípravy
Výhodou tohoto receptu je, že ho připravíte jednoduše a pouze ze 2 ingrediencí. Rybízovou marmeládu nemusíte vařit a při správném skladování dlouho vydrží.
Ingredience
Rybíz důkladně očistěte, rozmixujte ho do hladka a smíchejte ho s cukrem. Jakmile se cukr trochu rozpustí, mísu zakryjte a směs nechte přes noc reagovat.
Poznámka: Během prvních 1,5–2 hodin směs několikrát promíchejte.
Na druhý den rybízovou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a uchovávejte je na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Díky tomuto receptu marmeládou naplníte 3 půllitrové sklenice.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Luskinské Recepty

